Skip links
Inhoud

Nieuws

Nieuws

Asperges; heeft u ze al gegeten?

Ze piepen nog (web).jpgdinsdag 14 april 2015 10:36 Wist u dat er drie soorten asperges zijn? Er zijn witte, groene
en paarse asperges. De witte asperges groeien onder de grond
in het donker (in aspergebedden). De groene en paarse asperges
groeien juist in boven de grond, in het licht. lees verder
Labels

Wij tellen af!

Wittegoudsweken - wij tellen afdinsdag 07 april 2015 10:26 Op donderdag 9 april start officieel het aspergeseizoen. De Hollandse asperges zijn alleen in het aspergeseizoen verkrijgbaar. Het aspergeseizoen in Nederland is altijd van half april tot en met eind juni. lees verder
Labels

Wittegoudsweken bij de groenteman

Wittegoudswekendinsdag 31 maart 2015 10:12 Het aspergeseizoen komt er weer aan. Officieel start het aspergeseizoen standaard op de tweede donderdag van april. Daarom zijn het t/m 13 juni de 'Wittegoudsweken bij de groenteman' waarin dit heerlijke Hollandse goud volop in de spotlight staat. lees verder
Labels

Smaakselectie van de groenteman: andijvie

Thema_2_web-Andijvie.jpgdinsdag 24 maart 2015 09:56 Andijvie is rijk aan mineralen, vitamine A en C. Gemiddeld meer dan andere groenten en hierdoor is andijvie gezond voor hart, maag en lever. Verder wordt gezegd dat andijvie vochtafdrijvend werkt en de lever ontgift. Ook zou het een positief effect hebben op de nieren en hersenen. lees verder
Labels

Smaakselectie van de groenteman: banaan

Thema_2_web-Bananen.jpgdinsdag 17 maart 2015 09:44 Bananen staan vaak onterecht bekend als dikmakers. Maar bananen zijn juist erg gezond; ze leveren snel energie en bevatten mineralen die een belangrijke zijn voor het zenuwstelsel en de bloeddruk. lees verder
Labels

Smaakselectie van de groenteman: witlof

Thema_2_web-Witlof.jpgdinsdag 03 maart 2015 09:31 Witlof wordt vaak geassocieerd met haar bittere smaak. Maar witlof is zeer veelzijdig om te bereiden en ook nog eens gezond! Zo bevat witlof veel vitaminen, waaronder A, B en C. Ook is het rijk aan foliumzuur, dit heeft een positief effect op de darmen. lees verder
Labels

Smaakselectie van de groenteman: ananas

Thema_2_web-Ananasdinsdag 17 februari 2015 13:42 De ananas is niet alleen heerlijk zoet maar werkt ook goed voor de spijsvertering. dit komt door de vruchtvezels en de stof bromelaïne. lees verder
Labels

De smaakselectie van de groenteman

Thema_2_web-Hollandse smaakselectoemaandag 16 februari 2015 14:03 Tot en met 28 maart staan de smaakproducten bij de groenteman centraal. Dit zijn producten van dit seizoen die geselecteerd zijn op de beste smaak en kwaliteit. lees verder
Labels





Snelkoppelingen