Skip links
Inhoud

Recept voor een rauwe visschotel met Florida grapefruit

woensdag 16 januari 2013 09:30

Grapefruit is een verrassend fris en zoet ingrediënt in vele recepten. Probeer het recept van deze week uit: Ceviche van heilbot met avocado en Florida grapefruit.

Ingrediënten (voor 6 personen)
• 2 limoenen
• 2 Florida Grapefruits
• 2 kleine rode uien
• 1 teentje knoflook
• Extra vergine olijfolie
• 1 chilipeper
• 1 pond heilbotfilet
• 2 rijpe avocado in blokjes gesneden
• 18 rode gehalveerde kerstomaatjes
• 18 gele gehalveerde kerstomaatjes
• Een klein bosje koriander (bewaar een paar takjes voor de decoratie)
• 6 kleine kroppen Romeinse sla


Bereiding

1. Maak eerst de marinade: Sap van 2 limoenen, sap van 2 Florida Grapefruits, 2 kleine rode uien in dunne plakjes gesneden, 1 teentje knoflook fijngehakt, 1 eetlepel extra vergine olijfolie en 1 hete chili peper fijn gehakt.

2. Meng alle ingrediënten voor de marinade en breng op smaak met zout en peper. Snijd de heilbot filet in behapbare stukjes en meng ze in de marinade. Dek af met huishoudfolie en zet het voor enkele uren in de koelkast.

3. Serveertip: Snijd de sla in reepjes en verdeel ze over 6 borden. Haal de vis uit de koelkast en meng het met de tomaatjes en avocado en de grof gesneden koriander. Verdeel de ceviche over de sla en versier met een paar takjes koriander.

« Terug






Snelkoppelingen